Ruokapaikat lähellä

"Hepokatti" - buffet, noin 300 metrin päässä (vasemmalla, tien toisella puolella). Avoinna kesällä (kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin) klo 10–18.

Rantakatti”- ravintola järven rannalla, noin 400 metrin päässä, tietä pitkin oikealle. Avoinna kesällä (kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin) klo 10 - 22. Muina aikoina - tilauksesta.

Kruunupuisto” spa-keskuksen ravintola. Noin 2,5 km:n päässä, sillan takana oikealla. Aamiainen - klo 7-8, lounas – klo 12- 14, illallinen – klo 16-18.30.

Kesäkahvila ”Kesä kioski”. Noin 4 km:n päässä, matkalla Punkaharjulle, lähellä rantaa.

Lusto-museon ravintola "Nila", avoinna tammi-huhtikuu: ti - su klo 10 - 17, kesäkuu – elokuu päivittäin klo 10 - 19, syyskuu: päivittäin klo 10 - 17, loka-joulukuu: ti - su klo10 - 17.

Kahvila "Harjun portti", noin 5 km:n päässä, matkalla Savonlinnan suuntaan, lähellä Nesteen huoltoasemaa. klo 8-21, lounasbuffet: klo 11- 15.

Ravintola "Paviljonki" lasten "Kesämaa" huvipuistossa, noin 5 km:n päässä, Savonlinnan suuntaan. Avoinna kesällä (kesäkuun puolivälistä - 1. 9 asti) klo 12 - 20, aamiainen: klo 8.30 -11.

SHELL- huoltoaseman kahvila: Punkaharju. Noin 9 km:n päässä, klo 8 - 21.

“Punkero grilli”, kahvila-baari: Punkaharju, lähellä K-kauppaa. Ma - to: klo 10 - 23, pe - la: klo 10 - 02, sunnuntaina: klo 12 -23.

“Huttika” Pub & Restaurant: Punkaharju, Kauppatie 20. ma - to: klo 10 -23, pe - la: klo 10- 02, su: klo 12-23.

Pizzeria-Kebab “Merenneito”: Punkaharjulla, lähellä S-Markettia.

Lisäksi voit käydä syömässä Savonlinnassa, Kerimäellä, Särkisalmella (ABC) ja monessa muissa paikoissa.

Где поесть поблизости

Информация о ближайших барах, ресторанах, буфетах.

 

1.   «Hepokatti» - буфет, около 300 м от вас, налево, через дорогу. Работает летом (середина июня – середина августа) 10 – 18.

2.    “Rantakatti” – ресторан у берега озера, около 400 м от вас, направо по дороге. Работает летом (середина июня – середина августа) 10 – 22. В другое время – по предварительному заказу.

3.   Ресторан отеля (СПА-центра) “Kruunupuisto. Около 2,5 км от вас, за мостом направо. Завтрак – 7(8), обед -12 – 14, ужин – 16 – 18.30.

4.   Летнее кафе ”Kesä kioski”. Около 4 км от вас, по дороге в Punkaharju, около пляжа.

5.   Ресторан “Nila” музея “Lusto” – январь-апрель: Вт-Вс 10 – 17, июнь – август: ежедневно 10 – 19, сентябрь: ежедневно 10 – 17, октябрь-декабрь: Вт-Вс 10 – 17.

6.   Кафе “Harjun portti”, около 5 км от вас, в направлении Savonlinna, около бензоколонки Neste. 8 – 21, обед-шведский стол: 11 – 15.

7.   Ресторан “Paviljonki” в детском парке развлечений ”Kesämaa”, около 5 км от вас, в направлении Savonlinna. Работает летом (середина июня – 1 сентября) 12 – 20, завтраки: 8.30 – 11.

8.   Кафе у бензоколонки SHELL, Punkaharju.  Около 9 км от вас. 8 – 21.

9.   “Punkero grilli”, кафе-бар, Punkaharju, около K-market. Пнд-Четв:10-23, Пятн-Субб: 10-02, Воскр: 12-23.

10.“Huttika” Pub & Restaurant, Punkaharju, Kauppatie 20. Пнд-Четв:10-23, Пятн-Субб: 10-02, Воскр: 12-23.

11.     Pizzeria-Kebab “Merenneito”. Punkaharju, около S-Market.

 

Также, к вашим услугам многочисленные рестораны в Savonlinna, в Kerimäki, в Särkisalmi (ABC) и многие другие.

 

 

 

Приятного аппетита!

Nähtävyyksiä ja mielenkiintoisia paikkoja

             Suoraan ikkunasta näet köysiaidan takana hevosten laidunpaikan. Talvella se on myös ihanteellinen uudenvuoden ilotulitteiden käyttöpaikka. Kesällä hevoset ovat kiitollisia, jos tarjoat niille palan suolaleipää. Lähellä taloa (noin 800 metrin päässä) on hevostalli, josta voit vuokrata hevosen ja ottaa ratsastustunteja. Lapsille löytyy poneja. Tallilta saat myös kaikki ratsastusvälineet. Tallin yhteystiedot: puh. (+358) 449951415 (Jenny), nettisivu- http://www.mannilanratsutalli.com/, s-postiosoite - jensmhorses@gmail.com. Tai ota yhteyttä meihin.

            400 metrin päässä (tietä pitkin oikealle) on järvi, kaunis ja rauhallinen Vaaherlahden hiekkaranta. Vaherlahden vesi on kirkas ja puhdas, rannalla on pukukoppeja ja lentopallokenttä.

            Hotelli Rantakatin leirintäalueella on baari, ravintola, rantasaunat, leikkipaikka lapsille, köysilautta ja paljon muuta. Toukokuusta lokakuuhun ravintola toimii tavalliseen tapaan, talvella - tilauksesta. Tutustu majoituspalveluun: www.rantakatti.fi tai ota meihin yhteyttä. Laiturimme, veneitämme ja moottoriveneitämme ovat myös siellä. Matkalla järvelle vasemmalla puolella tietä (kiinnitä huomio kylttiin) on metsäpolku, joka vie oravan mökille. Se on kiva kävelyreitti.

            Kun lähdet talosta vasemmalle ja ylität tien, näet 400 metrin päässä eläintarhan ja Hepokatti-metsäbaarin.

            Kylpylä SPA Kruunupuisto sijaitsee 2,5 km:n päässä, sillan takana oikealla puolella tietä. Siinä on iso uima-allas, poreallas, vesihieronta, lastenallas, suomalainen ja turkkilainen sauna, kuntosali, baari ja ravintola. Kruunupuistossa on paljon kylpylä-, kauneus- ja terveyshoitoja. Voit kävellä kauniissa puistossa järven rannalla, kesällä siellä toimii kesäkahvila. Voit vuokrata patikka- ja urheiluvälineitä. Talvella ylläpidetään järviluistelureitti ja lukuisia hiihtolatuja, suurin osa hiihtoladuista on valaistu. Lisää kylpylästä: https://www.kruunupuisto.fi/

            Ihastuttava Punkaharjun kansallismaisema Jos lähden Savonlinnaan tai Punkaharjulle, kuljet pitkin ainutlaatuista harjutietä. Harjulla on paljon pysäköintialueita, joilla voi ihailla koskematonta luontoa ja ottaa valokuvia. Matkan varrella on uimaranta ja kesäkahvila. Harjun korkeimmassa paikassa on Runebergin kumpu ja vuonna 1939 pystytetty Runebergin muistomerkki. Lisää Punkaharjun ympäristöstä: http://www.visitpunkaharju.fi/

            Osan harjun Salpalinjan puolustusrakenteista näkee pysäköintialueelta, jossa on kesäkahvila (Harjutien kesäkioski), se on matkalla Punkaharjulle. Puolustuslinja rakennettiin toisen maailmansodan aikana. Korsun avaimen saa Harjutien kioskilta.

                    Lusto-metsämuseo on 5,5 km:n päässä majoituspaikastasi, kun lähdet Savonlinnan suuntaan. Tämä ainutlaatuinen kulttuuri- ja metsätutkimuslaitos tunnetaan laajalti myös Suomen ulkopuolella. Vietät siellä helposti muutaman tunnin ajan, ja sinun tulee vaikeaksi saada omat lapset pois museosta. Lustossa on ravintola ja matkamuistokauppa, joka tarjoaa ainutlaatuisia suomalaisia matkamuistoja, esineitä ja leluja. Museon vieressä on vanha Punkaharjun rautatieasema, joka toimii museona ja rautatiepysäkki Lusto.

                     Lähellä on pieni yksityinen ja viehättävä hotelli "Punkaharju", jossa Sauli Niinistö tapasi Vladimir Putinin kesällä 2017 (tiellä näet kyltin hotellille).

                     Saimaan taideluola Retretti on 6 km:n päässä matkalla kohti Savonlinnaa (käänny SEO- huoltoasemalle). Taideluolassa on noin 30 metrin syvyydellä nykytaiteen näyttelyitä, installaatioita ja konsertteja. Luolassa on konserttisali ja baari. Taideluolan ympärillä on veistoksia, installaatioita, kahviloita ja ravintoloita. Lisätietoa: https://www.saimaantaideluola.fi/ Lähistöllä on SEO- huoltoasema, ravintola, Harjunporin matkakeskus, kauppa, veneiden ja jahtien venesatama, matkailuvälineiden vuokrauspiste.

                     Taideluolan välittömässä läheisyydessä on kuuluisan suomalaisen taiteilijan Johanna Oraksen taidekartano. Taidekartano kätkee sisäänsä taidenäyttelyn, Art Shop – lahjatavaramyymälän ja ateljeen. Kartano on avoinna ympäri vuoden, joten taiteesta voit nauttia milloin tahansa. Kesällä voit tutustua taiteilijan ateljeehen.

                     Taidekartanon lähistöllä on myös Kesämaan huvipuisto. Kesämaan huvipuisto tarjoaa liikkumisen iloa ja kivoja tekemistä koko perheelle. Vesi- ja puuhapuisto Kesämaassa on liukumäkiä, altaita ja erilaisia puuhapaikkoja monen ikäisille. Tarjolla on kiipeilyä, melontaa, polkuautopuisto, törmäilyveneitä! Paikan päällä on iso ravintola ja baari. Lisätietoa: https://www.punkaharjuresort.fi/

                      Maailman suurin puukirkko sijaitsee Kerimäellä (20 km: n päässä, 14. tie Savonlinnaan päin, ja oikealle opasteen mukaan). Paikkakunnalla on ihana kotiruokaravintola ja ainutlaatuinen matkamuistomyymälä.

                       Savonlinna (27 km) on Etelä-Savon maakunnan kaupunki, jossa on paljon nähtävyyksiä, joista tärkein on Olavinlinna. https://www.savonlinna.fi/ Linnoituksessa järjestetään joka kesä (heinäkuussa) kansainväliset Savonlinnan oopperajuhlat. Muista, että liput ja hotellit on varattu useita kuukausia etukäteen! Lisätietoa: http://www.operafestival.fi/. Olavinlinnaa vastapäätä on Saimaan luonto- ja museokeskus Riihisaari, jossa on Saimaan sylissä -perusnäyttelyn lisäksi useita vaihtuvia kulttuurihistoriallisia näyttelyitä sekä taidenäyttelyitä. Metsähallituksen tietopiste tarjoaa kattavaa tietoa seudun kansallispuistoista ja Saimaan luonnosta. Museossa on Ilmainen Wi-Fi yhteys asiakkaille. Museokauppa myy luontoon ja Saimaan liittyviä matkamuistoja. Riihisaaren museolaivalaituri ja historialliset höyrylaivat avataan taas keväällä 2021. https://www.savonlinna.fi/riihisaari/nayttelyt/museolaivat

                     Savonlinnassa on tavarataloja, ostoskeskuksia, tunnettuja tuotemerkkikauppoja, paljon ravintoloita, uima-altaita, virkistys- ja viihdekeskuksia, teatteri, konserttisali ja jäähalli. Kesällä voit lähteä jännittävälle risteilylle Saimaan vesistölle, sisävesilaivat lähtevät kaupungin laiturilta 30 - 40 minuutin välein.

                    Ruunarinteet - laskettelukeskus sijaitsee viiden kilometrin päässä Savonlinnasta. Siellä on kuusi erityyppistä rinnettä (neljä niistä on valaistu), kaksi hissiä, mukavat pukuhuoneet, kahvila, laitteiden vuokrauspiste. Ruunarinteiden hiihtokoulussa aloittelijat saavat opastusta slalomissa, lumilautailussa ja telemark – hiihdossa aikuisille ja lapsille. Lisätietoa: http://ruunarinteet.fi/.

                     Patsaspuisto - mystinen ITE- taiteen keidas 20 km:n päässä Mannilasta. Patsaspuisto sijaitsee Parikkalan Koitsanlahdessa aivan Valtatie 6:n vieressä. Suomen tunnetuin ITE- taiteen teoskokonaisuus on syntynyt Veijo Rönkkösen (1944–2010) taiteellisen työn tuloksena. Kuvanveistäjän 50-vuotiaan työn tuloksena on syntynyt yli 500 moni-ilmeistä ja -aiheista betonipatsasta. Lisätietoa: https://www.patsaspuisto.net/

                      Golfin ystäville Kerigolf on yksi Suomen arvostetuimmista kentistä ja yksi Pohjois-Euroopan parhaista golfkentistä. Lisätietoa: https://www.gogolf.fi/kerigolf Kenttä sopii kaikille rennosta golfista pitäville sekä kokeneille golffareille. Aloittelijoille on tarjolla erinomaiset harjoittelumahdollisuudet green cardin suorittamiseen ja pelien aloittamiseen pätevien valmentajien johdolla.

Интересное рядом

Прямо перед вашими окнами, за веревочным ограждением находится конный выпас-идеальное место для фейерверков в Новогоднюю ночь, а летом, лошади будут вам благодарны за кусочек подсоленного хлеба. Неподалеку, примерно в 800 м от вас находится конюшня, где можно взять лошадь напрокат и получить уроки выездки. Для детей есть пони. Все необходимое снаряжение вы получите там же. Телефон, почта, сайт конюшни: (+358)449951415 (Йенни), http://www.mannilanratsutalli.com/, jensmhorses@gmail.com. Или обратитесь к нам. В 400 м метрах от вас (направо по дороге) – берег озера, прекрасный песчаный пляж в тихой бухте Vaaherlahti с чистой прозрачной водой и кабинками для переодевания. На пляже есть волейбольная площадка. Вокруг – турбаза Rantakatti, там есть бар, ресторан, береговые сауны, детская площадка, веревочный паром и другие объекты. С мая по октябрь ресторан работает в обычном режиме, зимой – по предварительному заказу. Ознакомьтесь с услугами турбазы на сайте www.rantakatti.fi или обратитесь к нам. Там же расположен наш причал, лодки и катера. По дороге к озеру слева (обратите внимание на указатель) будет тропинка в лес к домику белочки, советуем прогуляться. Если, выходя из дома, пойти влево и пересечь дорогу, примерно в 400 метрах вы найдете контактный зоопарк и лесной бар Hepokatti.

Оздоровительный СПА- комплекс Kruunupuisto расположен в 2,5 км от вас, за мостом, направо. Там есть большой плавательный бассейн, джакузи и бассейн с гидромассажем, детский бассейн, сауны и хамам, тренажерный зал, бар и ресторан. В Kruunupuisto вы можете получить множество СПА, косметических и оздоровительных процедур, погулять в чудесном парке на берегу озера, где работает летнее кафе, взять напрокат туристское и спортивное снаряжение. Вблизи комплекса зимой на льду Саймаа всегда расчищена и оборудована ледовая трасса для катания на коньках, проложены многочисленные лыжни (www.harjureitit.net). Подробности на www.kruunupuisto.fi.

Уникальная природная моренная гряда Punkaharju, по ней вы будете двигаться, если направитесь в сторону Savonlinna или Punkaharju. Вы можете остановиться на одной из многочисленных стоянок, любоваться первозданной природой и фотографироваться. По дороге в Punkaharju есть летнее кафе и пляж. На самой высокой точке гряды вы найдете монумент известному поэту Йохану Рунебергу. Подробности об окрестностях Punkaharju вы найдете на http://www.visitpunkaharju.fi/.

Часть оборонительных сооружений Salpalinja вы сможете осмотреть, если остановитесь на стоянке возле пляжа и летнего кафе (kesäkioski) по дороге в Punkaharju. Линия обороны была построена в годы второй мировой войны. Ключ от блиндажа можно взять в летнем кафе.

Музей леса Lusto находится в 5,5 км от вас по направлению к Savonlinna. Этот уникальный в своем роде культурный и познавательный объект широко известен даже за пределами Финляндии. Вы с удовольствием проведете там несколько часов, а детей будет трудно увести из музея. Там есть ресторан и магазин самобытных и оригинальных финских сувениров, вещей и игрушек. Рядом с музеем –памятник архитектуры -старое здание железнодорожного вокзала Punkaharju, там же – железнодорожная платформа Lusto.

Недалеко от Lusto расположен небольшой частный отель «Punkaharju», где Президент Финляндии встречался с Путиным летом 2017 года (на дороге есть указатель на отель).

Арт-Пещера Saimaan Taideluola - 6 километров в сторону Савонлинны (поворот на бензоколонку SEO) расположена Арт-Пещера Saimaan Taideluola. Там, на глубине до 30 м, проходят выставки современных художников, инсталляции. В пещере есть концертный зал с баром, вокруг пещеры, на поверхности - скульптуры, инсталляции, кафе и рестораны. Подробности на сайте www.saimaantaideluola.fi Рядом расположена бензоколонка SEO, ресторан, центр обслуживания туристов Harjunporti, магазин, марина для катеров и яхт, пункт проката туристского снаряжения.

Неподалёку - Усадьба-мастерская известной в Финляндии художницы и скульптора Йоханны Орас. Усадьбу и скульптуры вы можете осмотреть в любое время года, а летом, можно заглянуть в мастерскую художницы.

Здесь же, неподалеку находится парк развлечений Kesämaa. В парке есть много разных аттракционов, которые увлекут взрослых и детей на целый день. В аквапарке Kesämaa имеется большое количество разных горок и бассейнов для гостей всех возрастов. Также есть площадки для лазания, бассейны для занятия греблей, трассы для веломобилей, игровые зоны. На территории есть большой ресторан и бар. Подробности на http://www.punkaharjuresort.fi/ru/services/kesamaa.

В поселке Kerimäki (в 20 км от вас, 14-я дорога в Savonlinna, поворот направо по указателю) расположена самая большая в мире деревянная церковь. Там есть оригинальный ресторан домашней кухни и магазин финских сувениров. Таких вы не найдете в больших супермаркетах.

Savonlinna (27 км) – уездный город, где вы найдете много достопримечательностей, главная из которых крепость Olavinlinna. https://www.savonlinna.fi/ .Ежегодно летом (начало июля – начало августа) в крепости проводится международный оперный фестиваль. Имейте в виду, билеты и отели бронируются за несколько месяцев! Подробности на http://www.operafestival.fi/. Напротив крепости Olavinlinna расположен Центр Природы и Культуры Саймы (краеведческий музей) Riihisaari, где можно посетить культурно-исторические выставки и выставки о природе озера Сайма. В информационном пункте Лесного управления Финляндии предлагается обширная информация о национальных парках и природе Сайменского озера. Для клиентов бесплатный Wi-Fi интернет. В музейном магазине можно приобрести сувенирную продукцию, связанную с природой и озером Сайма. Летом у пристани Riihisaari можно ознакомиться с историческими пароходами озерной Финляндии. https://www.savonlinna.fi/riihisaari/. В Savonlinna вы найдете гипермаркеты, торговые центры, магазины известных брендов, множество ресторанов, бассейнов и других центров отдыха и развлечений, есть театр, концертный зал и ледовая арена. Летом вы можете совершить увлекательные круизы по островам большого Saimaa, теплоходы отходят от городской пристани каждые 30-40 минут.

В пяти километрах от Savonlinna есть горнолыжный курорт Ruunarinteet. Там расположены 6 склонов всех цветов сложности, 4 из которых освещены, два подъемника, удобные раздевалки, кафе, пункт проката снаряжения. Инструкторы горнолыжной школы дают уроки взрослым и детям. Подробности на http://ruunarinteet.fi/.

Примерно в 20 км от вас находится Парк скульптур «Patsaspuisto» всемирно известное финское собрание художественных произведений, созданное талантом художника-самоучки Вейё Рёнккёнэна (1944-2010), расположенное в коммуне Париккала – в селе Койтсанлахти. Результатом 50-летнего творчества скульптора явились более 500 разнообразных фигур на различную тематику, искусно выполненных из бетона. Вход в парк бесплатный, но при желании посетители могут подарить деньги на поддержку и помощь в работе и обслуживании Парка. Подробности: http://www.patsaspuisto.net/.

           Для любителей гольфа, неподалеку расположен один из лучших в северной Европе гольф - клуб KeriGolf. Подробности здесь: https://www.kerigolf.fi/. На великолепных гольф - полях могут поиграть опытные игроки, а для начинающих работают квалифицированные тренеры, гарантирующие вам получение сертификата для допуска на поля.